Suomi elää luovuudesta -kampanjassa jo 4 500 tukijaa

Huippunimet mukana vetoamassa alan arvostuksen puolesta 

Suomi elää luovuudesta” -kampanjassa on jo mukana 4 496 nimekästä luovan työn tekijää ja kansalaista. Kesäkuun toisen viikon alkuun asti kampanja haastaa mukaan vetoamaan luovan työn arvostuksen puolesta: luovat alat ovat Suomelle kestävä kasvun mahdollisuus ja kansainvälisesti merkittävä elinkeino.  Allekirjoittajat vaativat, että alaan kohdistuneet leikkaukset käännetään investoinneiksi.

Kampanjan vetoomuksen allekirjoittajina toimivat luovan työn tekijät kaikilta kulttuurin alueilta. Allekirjoittajien joukossa on vaikuttava joukko tunnettuja kasvoja, mukana ovat muun muassa:

M.A. Numminen Erja Lyytinen Suvi Teräsniska
Mika Kaurismäki Antti Tuuri Mr. Lordi
Erika Vikman Leena Lehtolainen  Rinneradio
Atso Almila Edu Kettunen Benjamin
Virve Rosti Eppu Nuotio Raimo O Niemi
Pauli Hanhiniemi Tomi Metsäketo Nanna Susi
Susanna Mälkki Raakel Lignell Petri Laaksonen
Mari Mantela Juha Itkonen Dxxxa D
Eija-Liisa Ahtila Seidi Haarla Jesse Kaikuranta
Jenni Toivoniemi Popeda Anni Kytömäki
Selja Ahava Eicca Toppinen Kari Hotakainen
Hannaleena Heiska  Olavi Uusivirta Antti Auvinen

 

Kuka tahansa luovan työn tekijä on tervetullut allekirjoittamaan vetoomuksen. Myös kuka tahansa kansalainen voi osoittaa tukensa vetoomukselle kampanjan sivuilla https://cday.fi.

Olavi Uusivirta kertoo, miksi lähti kampanjaan mukaan.

”Keikat työllistävät musa-ammattilaisten ja esitystekniikan lisäksi markkinointialan osaajia, bussikuskeja, hotellin henkilökuntaa, myyjiä, kriitikoita ja valokuvaajia. Luova ala vaikuttaa moninkertaisesti itseään laajemmin. Sitä tarkoittaa, kun Suomi elää luovuudesta. Nyt on aika investoida, ei leikata,” Uusivirta sanoo.

Tiedustelut:
Sari Siikasalmi, sari.siikasalmi@kreab.com, 050 352 1073 

Kampanjan järjestää Tekijänoikeusakatemia ry, johon kuuluvat mm. Teosto, Kopiosto, Gramex, Kuvasto ja Sanasto. Käytännön suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Kreab ja Helsinki 14.