Lyhty on mukana uudistamassa tekijänoikeuspäivän viettoa: uusi ©-DAY-kampanja vie vihreää päin

©-DAY eli uusi tekijänoikeuspäivä 25.4.2020 tuo näkyville luovan työn tekijät ja luovan työn arvon poikkeuksellisella tavalla. Lyhty on mukana kampanjassa lukuisten merkittävien kumppaneiden kanssa.

©-DAY kokoaa yhteen kaikki tekijänoikeuksia kunnioittavat toimijat päivää edeltävän viikon ajaksi. Muun muassa lehdissä, radioissa, museoissa, televisiossa, taidenäyttelyissä ja kirjastoissa näkyvä vihreä väri kuvaa sitoutumista tekijöiden ja heidän oikeuksiensa kannalta vastuulliseen toimintatapaan nyt ja tulevaisuudessa. Vihreä tekee vastuullisesta sisällöstä kuluttajille helposti tunnistettavaa: saa mennä!

Mukaan ovat tähän mennessä lähteneet esimerkiksi RadioMedian kaupalliset radiokanavat ja KULTA ry:n kulttuuritoimijat ympäri Suomen. Esimerkiksi kaupallisia radiokanavia edustava RadioMedia liittyi 35-juhlavuoden vastuullisuustekonaan mukaan kampanjaan. 13.–26.4. voit bongata radiokanavilta ympäri Suomen, miltä vihreä kuulostaa. 

”Meille kaupallisessa radiossa on tärkeää sitoutua tekijöiden ja esittäjien kannalta kestävään toimintatapaan – siksi on keskeistä olla mukana tässä kampanjassa. Vastuullisuus on myös radion kuuntelijoille tänä päivänä merkityksellistä: luovan työn tuotoksia halutaan kuluttaa reilusti ja vastuullisesti niin kuin muitakin tuotteita,” kertoo RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möller

Mukaan menoon ovat lähteneet myös KULTA ry:n kautta kulttuuritoimijoita ympäri Suomen. Vihreäksi itsensä värittävät kulttuuritalot aina Lapista itärajalle. Mukana ovat esimerkiksi Mikkelin teatteri, Martinus-Sali Vantaalla ja Doo-Bop-jazzklubi Vaasassa.

Lisäksi kirjallisuuden tekijänoikeusjärjestö Sanasto järjestää kirjastoissa kirjallisuuden tekijätapaamisia 15 paikkakunnalla ympäri Suomen. Myös Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK vie koululaisia elokuvanäytäntöihin ja yhdistää laillisetpalvelut.fi -palvelunsa osaksi kampanjaa. Suomen elokuvasäätiökin liittyi mukaan kampanjan kumppaniksi.

Kiirehdi mukaan!

Olitte sitten julkinen organisaatio, media, taidelaitos, teatteri, start-up, alustatalouden yritys – tervetuloa mukaan ©-DAYn kumppaniksi. Mukaan voi ilmoittautua helmikuun puoleenväliin asti. Kumppanina pääset julistamaan sidosryhmillesi sitoutumista vastuulliseen toimintatapaan. ©-DAY tarkoittaa, että juuri sinun palveluusi, sisältöösi tai tilaasi on tekijöiden kannalta ok mennä. Se symboloi helposti sitä, että toiminta on kestävällä ja vastuullisella pohjalla. Kun maailma vihertyy huhtikuussa, haluathan vahvistaa olevasi mukana?

Lisätiedot: Sari Siikasalmi, sari.siikasalmi@kreab.com, 050 352 1073

©-DAYn mahdollistaa Tekijänoikeusakatemia ry, johon kuuluvat Teosto, Kopiosto, Gramex, Kuvasto, Sanasto ja APFI opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Käytännön koordinaatiosta vastaavat Kreab ja Helsinki 14 yhdessä mukaan lähtevien julkisten ja yksityisten kumppanien kanssa.